به توصیه سازمان جهانی بهداشت، همه لوازم و ابزاری که در مراکز بهداشتی چندین بار مورد استفاده قرار می گیرند، باید پس از استفاده با دستکش، آب و دترجنت مناسب به خوبی شسته و ضد عفونی شوند. چناچه شما هم تصمیم دارید که از وروس کرونا در آرایشگاه خود جلوگیری کنید آیا نمی دانید چگونه حفظ بهداشت در آرایشگاه جدی بگیرید. با ما همراه باشد تا به شما آموزش دهیم چگونه در مقابل کرونا آموزشگاه آرایشگری مردانه در تهران و سایر شهرهای مقابله کنید.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب آرایشگری مردانه
بهداشت در آرایشگاه در برابر کرونا
قبل از اینکه بدانید چگونه آرایشگاه خود را دربرابر کرونا ایزوله کنید باید بدانید که راه های انتقال این ویروس به چه صورت است. تا بتوانید از انتقال آن جلوگیری کرده و سطوح را ضد عفونی نمایید. انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم با فردی که دارای علایم ابتلا به آن می باشد، ریز قطره ها عطسه و سرفه و سطوح آلوده امکان پذیر است.
توصیه هایی به مشتریان آرایشگاه
- در هنگام مراجعه به آرایشگاه ها مرتبا دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید.
- هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دورن سطل زباله انداخته و دست های خود را بشویید.
- از تماس نزدیک با هر کسی که تب و سرفه دارد خودداری کنید.
- اگر تب، سرفه و یا هرگونه مشکلی در تنفس دارید، به آرایشگاه ها مراجعه نفرمایید.
حفظ بهداشت در آرایشگاه
- به طور روزانه سطوح مورد تماس مشتریان را با محلول ضد عفونی وایتکس رقیق (۱%) گند زدایی شود.
- توالت و روشویی مورد استفاده مشتریان را با محلول ضد عفونی وایتکس رقیق (۱%) گند زدایی شود.
- البسه، حوله و ملحفه های مورد استفاده مشتریان با استفاده از ماشین لباسشویی در آب ۶۰ تا ۹۰ درجه شسته شده و از محلول های ضد عفونی استفاده گردد.
- به دلیل احتمال ایجاد ذرات ریز آلوده کننده، از تکاندن البسه و ملحفه های مشتریان خودداری شود.
- تمام سطوح در تماس با مشتریان از جمله دسته مبل، صندلی وسایل داخل اتاق دستگیره درب، نرده پله، استیشن پذیرش، کلیدهای آسانسور، راهروها سرامیک های کنار اتاق و … با پارچه یا تی پارچه ای آغشته به محلول ضد عفونی وایتکس رقیق (۱%) گند زدایی شود. و شستشوی دست بعد از آن الزامی است.
- باز بودن کلیه پنچره های اتاق ها و فضای بسته، هنگام ترک مشتریان و نظافت جهت تهویه طبیعی محیط الزامی است.
- کلیه هواکش های سرویس های بهداشتی حتما روشن باشد تا تهویه مناسب صورت گیرد.
- از ورود مشتریان یا پرسنل بیمار و مشکوک به بیماری های تنفسی جلوگیری شود.
- کلیه پرسنل آرایشگاه ملزم به پوشیدن ماسک، دستکش و لباس کار مناسب حین انجام وظایف می باشند.
- کلیه سطل های زباله داخل اتاق ها، سرویس های بهداشتی و فضاهای عمومی باید حتما مجهز به کیسه زباله باشند و در هنگام جمع آوری درب کیسه های زباله حتما محکم گره گردد.
محلول ضد عفونی کننده سطوح در برابر کرونا
یک واحد وایتکس را به ۵ واحد آب سرد و معمولی در ظرفی درب دار و ترجیحا پلاستیکی اضافه نمود . یادآور می شویم محلولی که به این ترتیب محیا می شود لازم است در ظرف درب بسته ای نگهداری شده و حداکثر زمان ماندگاری و قابل استفاده بودن برای عملیات ضدعفونی کنندگی ۲۴ ساعت در نظر گرفته شده است . به جهت افزایش کارآمدی ماده ضدعفونی کننده درست شده، تازه مصرف کردن آن در اولویت می باشد.
نحوه ضدعفونی کردن آرایشگاه
- جهت زدودن و کاهش بارآلودگی سطوح از عامل بیماریزا، ابتدا سطوح با دستمال مرطوب و آغشته به مواد شوینده نظافت می گردد .
- ضدعفونی کردن توسط دستمالی که توسط محلول ضدعفونی تهیه شده مرطوب و خیس شده، برای سطوح انجام می شود . دراین قسمت دستمال در سطل یا ظرفی که محتوی محلول ضدعفونی است غوطه ور شده پس از فشردن و زدودن محلول اضافی بر روی کلیه سطوحی که تماس مشترک برای انها وجود دارد کشیده می شود .
- لازم است رطوبت ناشی از آغشته شدن سطوح ( میله ها، دستگیره ها، دسته صندلی و جلومبلی و … ) به مواد ضدعفونی کننده به صورت خود بخودی خشک شده و از خشک کردن سطوح با وسایل و یا دستمال دیگر ممانعت به عمل آورید
- لازم است نظافت را از یک نقطه آغاز و در طرف یا نقطه مقابل به پایان برسد .
- دستمال ها و وسایلی که برای نظافت اتاق و فضاهای عمومی استفاده می شود باید از وسایلی که برای شستشو و نظافت سرویس های بهداشتی بکار می رود جدا بوده و در هیچ شرایطی مشترکاً استفاده نگردد .
نکته مهم در ضدعفونی کردن
به یاد داشته باشید که مدت حدود ۱۰ دقیقه ای ماندگاری برای اثربخشی مواد ضدعفونی بر روی سطوح پیش بینی می شود .