هر آرایشگر موی مردانه ای در طول روز با افرادی رو به رو می شود که مو هایشان دچار تغییراتی شده است. بعضی آقایان دچار ریزش مو هستند و بعضی هم در مرحله جدی تر از دست دادن بخش مهمی از آن. راه حل های مناسبی از قدیم الایام تا به الان پیشنهاد شده است. خیلی ها تلاش می کنند با روش های خانگی و ساده به جنگ ریزش مو بروند و بعضی هم دنبال راه های قطعی برای تقویت مو هستند. به عنوان آرایشگر مردانه خوب است که شما هم اطلاعاتی راجع جزئیات این مسئله داشته باشید. حتی بعضی آرایشگر ها می توانند این مورد را به یک منبع درآمد تبدیل کنند. در این مقاله راجع موضوعات ذکر شده صحبت خواهیم کرد.
تقویت موی آقایان با روش های خانگی و کلینیکی
همه می دانیم که در برخورد با مشکلات بدن دو رویکرد وجود دارد. یکی رویکرد خانگی و سنتی دیگری هم رویکرد کلینیکی و نوین است. بعضی طرفدار اولی هستند و بعضی هم دومی را ترجیح می دهند. طرفداران روش های خانگی برای تقویت مو، از ساده بودن، کم هزینه بودن و عدم وجود عوارض احتمالی صحبت می کنند. شاید مسئله اخیر برای بعضی روش های درمانی جدید صحت داشته باشد. غالبا انتظار داریم که درمان های دارویی کم و بیش باعث عوارضی بشوند.
طرفداران رویکرد دوم، به دنبال قطعیت و نتایج سریع هستند. همه می دانیم که علم در این سال ها پیشرفت زیادی داشته است. امروزه راه حل های کم خطر و موفقی برای تقویت مو و کاهش ریزش آن ابداع شده است. اگر افراد مختلف از تمام این روش ها با خبر باشند، قاعدتا می توانند انتخاب بهتری برای مورد خود داشته باشند.
آقایان برای انتخاب روش تقویت موی خود پارامتر های زیادی را در نظر می گیرند. به عنوان مثال دلیل ریزش مو، سن و سال، هزینه ها و البته دوام نتایج. روش های خانگی معمولا برای افراد با مو های قوی نتیجه بخش است. این روش ها تنها برای تقویت و محکم کاری هستند. در حالی که موارد حادتر باید به پزشک و درمان های کلینیکی مراجعه کنند.
تغذیه مناسب برای مو
همه می دانیم که ارگان های مختلف، عملکردی متناسب با تغذیه خود دارند. موی بدن هم از این قاعده مستثنی نیست. مواد معدنی و غذایی خاصی وجود دارند که برای رشد و سلامت آن ضروری هستند. راه های زیادی برای رساندن مواد غذایی به مو وجود دارد. یکی از طبیعی ترین ها، خوردن غذاهای مناسب است.
- انواع غذاهای دریایی مخصوصا ماهی سالمون برای تقویت مو عالی هستند. اسیدهای چرب مثل امگا۳، پروتیئن بسیار و انواع ویتامین های مورد نیاز مو از جمله مواد غذایی موجود در ماهی و سالمون است.
- گوشت قرمز هم به جهت داشتن پروتئین بالا و مقدار زیادی آهن، گزینه مناسبی برای کمک به رشد و سلامت موی سر است. اساسا پروتئین برای تشکیل اکثر سلول ها و ساختار های بدن الزامی است. آهن موجود در گوشت قرمز به ایجاد گلبول های قرمز با قابلیت حمل اکسیژن بالا کمک می کند. همان طور که می دانید یکی از مشکلات اساسی برای رشد مو، خونرسانی کافی به پوست سر است. آهن به این روند کمک می کند.
- ویتامین E از جمله مواد مورد نیاز برای موی انسان است. این ویتامین به مقدار زیاد در آووکادو و آجیل ها وجود دارد. با مصرف این مواد خوردنی های چرب شما بخش مهمی از نیاز به ویتامین E بدن را تامین کرده اید. علاوه بار این ویتامین خاص، اسیدهای چرب و ویتامین B در آجیل به طرق دیگر باعث تقویت مو خواهد شد.
- لوبیا، سویا و جوی دوسر هم برای سلامت مو مفید هستند. این غلات و حبوبات اساسا موادی را تامین می کنند که شاید به آسانی نشود در غذاهای دیگر پیدا کرد. همان طور که می دانید ترکیبات فلز روی از جمله مهمترین مواد برای تقویت مو هستند. گفته می شود که با مصرف لوبیا و جوی دوسر می توان مقدار زیادی روی جذب بدن کرد.
مواردی که بالاتر گفته شد، با خوردن مواد غذایی معمولی پیگیری می شود. با این حال ممکن است بخواهید این مواد ضروری را از طریق مصرف مکمل ها تامین کنید.
مکمل ها و درمان های کلینیکی
یکی از روش های سریع برای تقویت موی سر، استفاده از درمان های پزشکی و مکمل های دارویی است. این مواد به شما کمک می کنند که به صورت هدفمند، ویتامین و مغذی های ضروری را به پوست و مو برسانید.
یکی از معروف ترین مکمل های دارویی، قرص زینک یا همان روی است. این ماده برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن اهمیت بالایی دارد. معمولا در قرص های زینک مواد دیگری هم گنجانده شده است. به عنوان مثال ویتامین هایی که بالاتر نام بردیم را می شود به صورت یک کمپلکس همراه قرص زینک مصرف کرد. خیلی از انواع قرص های روی را می توان بدون تجویز پزشک هم تهیه کرد. البته پیشنهاد می کنیم که در دوز مصرفی خود زیاده روی نکنید. قرص های زینک معمولی را برای یک دوره بلند مدت روزی یک عدد مصرف کنید.
داروی دیگری که باعث کاهش ریزش مو و حتی تحریک رشد آن می شود، ماینوکسیدیل نام دارد. این محلول را به صورت موضعی روی پوست سر بریزید و ماساژ دهید. ماینوکسیدیل برای اثر کردن نیاز به دوره بلند مدت مصرف دارد. به طور کلی برای پاسخ گرفتن باید حداقل ۶ ماه آن را به کار برید و بعد از آن هم ادامه دهید.
دمنوش های مختلفی از طرف طب سنتی برای سلامت مو توصیه شده است. دمنوش میخک، زنجبیل، دارچین، نعنا، شنبلیه و مخصوصا رزماری از این گروه هستند. گیاه رزماری توسط خیلی از متخصصین امر برای تقویت مو توصیه می شود. نوعی از پودر سبوس برنج هم وجود دارد که به صورت خوراکی مصرف می شود. این پودر را تهیه و روزانه یک قاشق آن را همراه ماست میل کنید.
درمان های کلینیکی مختلفی هم برای موی سر وجود دارد. یکی از کم عوارض ترین ها، مزوتراپی است. در این روش پزشک مواد غذایی و مکمل های مهم را با آمپول مستقیما درون پوست سر تزریق می کند. این مواد دارای سازگاری بالایی با پوست و مو هستند. به همین دلیل عوارض خیلی کمی دارند. تزریق های دیگری هم برای پوست سر وجود دارد. مثلا در روش کربوکسی تراپی، مقداری دی اکسید کربن را به عمق پوست وارد می کنند. این ماده در نهایت باعث تحریک جریان خون و تغذیه مو خواهد شد. کربوکسی تراپی جزو روش های پربازده تقسیم بندی می شود.
شامپوی تقویتی مو و ماسک
امروزه یک گشت و گذار در مغازه ها، گزینه های زیادی برای خرید شامپو در اختیارتان می گذارد. گروه های دارویی مختلف تلاش می کنند مخصوص هر فرد یک شامپوی مناسب تولید کنند. شامپو های تقویت کننده مو قالبا با تغذیه آن و دفع مواد مضر عمل می کنند. سعی کنید در انتخاب شامپوی سر خود بیشترین دقت را داشته باشید. شامپوها علاوه بر تغذیه، باید پوست و مو را به خوبی شست و شو دهند. به عنوان مثال توجه به خشک یا چرب بودن مو اهمیت زیادی دارد. می دانیم که نظافت مو اساسا یکی از عوامل موثر بر سلامت یا ریزش آن است. برای تقویت مو به رعایت نظافت روزانه مو دقت کنید.
همچون پوست صورت، موی سر هم با استفاده از ماسک ها تقویت می شود. مثلا مواد طبیعی مثل آلوئه ورا، روغن نارگیل، زرده تخم مرغ و حتی آب پیاز می توانند یک ماسک عالی برای مو باشند. این ماسک ها در اصل جزو روش های قدیمی برای تامین سلامت مو طبقه بندی می شوند. یک مثال معروف دیگر، حنا است. این ماده در کشور خودمان هم کاربرد های زیادی داشته. حنا با خواص ضدقارچ و ضد شوره سر، مخصوصا برای حل مشکلات ناشی از بهداشت مو گزینه مناسبی است. به غیر از این، حنا حاوی ویتامین E و پروتئین هم هست.
کاشت مو، از جمله موثرترین روش ها
اگر به دنبال یک روش قطعی برای افزایش مقدار موها و حل مشکل کچلی هستید، کاشت مو را توصیه می کنیم. بسیاری از افراد راجع نتیجه بخشی کاشت مو سوال می کنند. باید گفت که این روش درمانی برای چندین سال وجود مو را تضمین می کند. امروزه روش های کاشت مو هم دچار دگرگونی شده اند. قدیم تر ها، امکان بروز خطا در روند کاشت مو وجود داشت. با این حال با پیشرفت تکنولوژی مراحل مختلف با استفاده از ابزار دقیق و نوین تکمیل می شود. به همین دلیل امروزه برای کاشت مو نگرانی های کمتری وجود دارد.
البته باید به این نکته توجه داشت که برای کاشت مو اساسا نیاز به یک بانک کافی از مو دارید. به همین دلیل توصیه می شود که قبل از ریزش بخش عمده ی مو اقدام به این کار کنید. برای کاشت مو معمول است که آن ها را از پشت سر برداشت می کنند و روی سر قرار می دهند. به این بخش بانک مو گفته می شود. کاشت مو بهترین روش برای مردانی است که به صورت موضعی دچار کم پشتی مو شده اند.
درآمد زایی برای آرایشگاه موی مردانه
شما به عنوان آرایشگر موی مردانه می توانید از طریق معرفی روش های درمان، حتی کسب درآمد کنید. لحظاتی که یک آرایشگر اقدام به اصلاح موی مشتری خود می کند، بهترین زمان برای انتقال اطلاعات راجع روش های تقویت مو است. خیلی از مردان به اندازه کافی راجع روش های درمان مخصوصا کاشت مو نمی دانند. شما می توانید با همکاری یک مرکز کاشت و ارجاع مشتریان به آن ها، برای خود درآمدزایی کنید.
جمع بندی
در این مقاله تلاش کردیم راجع مهم ترین راه های تقویت موی سر بحث کنیم. گفتیم که این روش ها به دو دسته ی خانگی و کلینیکی تقسیم بندی می شود. مورد اول را ساده تر می توان به نتیجه رساند. این گزینه ها دارای هزینه و عوارض کمتری هستند اما احتمال موفقیتشان در کاهش ریزش مو هم زیاد نیست. در مقابل روش های کلینیکی مثل مزوتراپی، مصرف مکمل ها و کاشت مو را داریم. این موارد از شانس موفقیت بالاتری برخوردارند. در پایان هم مثل ابتدای مقاله توصیه می کنیم که از تغذیه مناسب موی سر غافل نشوید. برای این کار از خوردنی های مفید و شامپوهای مناسب بهره ببرید.
سوالات متداول راجع روش های تقویت مو
بهترین راه حل ها برای رفع ریزش مو کدام است؟
روش هایی مثل استفاده از ماینوکسیدیل، مصرف مکمل های مجاز، مصرف خوراکی های مقوی، شامپو و ماسک های مو، مزوتراپی و دمنوش های طبیعی برای تقویت مو توصیه می شود.
آیا نظافت مو روی ریزش و سلامت آن تاثیرگذار است؟
بله، قطعا یکی از موارد موثر بر سلامت مو، رعایت نظافت آن است. این کار باید به دقت صورت بگیرد. از طرفی نباید مو ها را خیلی زیاد شست، چون این کار مو را د معرض آب و مواد شیمیایی و خشک کردن مداوم قرار می دهد. از طرف دیگر هم مو باید تمیز بماند تا دچار مشکلات دیگر نشود.
چگونه مواد غذایی مورد نیاز پوست و موی سر را تامین کنیم؟
این کار را می توان با خوردن غذاهای مناسب، استفاده از مکمل ها، مزوتراپی و شامپوهای مخصوص پیگیری کرد.