در افراد مختلف با نژاد و ژنتیک متفاوت، ساقه مو ویژگیهای متفاوتی دارد. در برخی از افراد طول دوره رشد مو یا آناژن فقط ۲ سال است؛ یعنی موی این افراد بیش از ۳۰سانتیمتر بلند نمیشود. در برخی دیگر این دوره ۸-۷ سال است و بلندی مو به بیش از ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسد. ضخامت، رنگ و حالت مو هم با توجه به ژنتیک افراد متفاوت و موضوعی سرشتی است که از والدین به فرزند به ارث میرسد. همانطور که می دانید کم پشتی و در نهایت طاسی سر نتیجهی ضعیف و نازک شدن مو میباشد. مقاله نازکی مو که آموزشگاه آرایشگری مردانه هیرآکادمی هرآنچه که را باید در این زمینه بدانید را جمع آوری نموده ست.
نشانه های نازک بودن مو
موهای ضعیف با نشانههایی از جمله شکنندگی، پژمردگی و نازکی قابل تشخیص است. علاوه بر این خشکی شدید و یا چربی بیش از حد نیز میتواند از نشانههای ضعیفی مو باشد. این نشانهها اغلب ژنتیکی هستند و از پدر یا مادر به فرزند منتقل میشوند، اما گاهی نیز ممکن است عوامل هورمونی از جمله یائسگی، قرصهای ضد بارداری، رژیم غذایی نامناسب، استرس ، عفونت قارچی پوست سر و بعضی روشهای درمانی سرطان دخالت داشته باشند. عوامل زیست محیطی مانند نور خورشید، کلر موجود در آب، آلودگی هوا، دستگاههای تهویه هوا و حرارتی نیز میتوانند تأثیرگذار باشند.
علل نازک شدن مو
یکی از مهمترین دلایل نازک شدن تارهای مو عوامل ارثی و ژنتیکی است که به شکل اختلال در هورمونهای جنسی بروز میکند و به مرور باعث ریزش مو و نازک و شکنندگی آن میشود اما علاوه بر عامل وراثت، انواع حساسیتها، آلودگیهای آب و هوا، نوع تغذیه، نحوه آرایش و مراقبت و میزان استفاده ما از محصولات مختلف شیمیایی هم تاثیر فراوانی روی روند کم پشت و نازک شدن موها دارد ولی فقط این عوامل نیستند که باعث کم پشتی و نازک شدن موها میشود چون گاهی وجود یک بیماری خاص هم باعث این ریزش میشود.
برای مثال در آقایانی که کمخونی و اختلالهای هورمونی مثل کیست تخمدان هم دلایل کم پشتی و نازکی موها هستند اما برای یافتن هر کدام از این علت باید عادتهای درست و غلط رفتار با موهایمان را روی کاغذ بیاوریم و بعد از مرور آنها با مراجعه به یک متخصص مشکلات پیش آمده را برطرف کنیم.
بیشتر بخوانید: راهکار های رویش مجدد موی مردانه
مراقبت از مو نازک
تا جایی که امکان دارد از شامپو، نرم کننده و محصولات حالت دهنده مو که حاوی مواد شیمیایی هستند، استفاده نکنید. بیشتر محصولات مرتبط با مو حاوی مواد شیمیایی هستند که به تمیز شدن موهای شما کمک میکنند، اما ممکن است آسیبزا نیز باشند. این مواد شیمیایی ممکن است برای خیلی از افراد تاثیر نامطلوبی نداشته باشد، با این حال اگر نگران ریزش یا نازکی موهایتان هستید، بهتر است از مصرف آنها خودداری کنید.
سولفات لاریل سدیم و سولفات لورث مواد تمیز کنندهای هستند که در اکثر شامپوها یافت میشوند. این مواد روغنهای طبیعی مو را از بین برده و همین باعث میشود موها، مخصوصا موهای رنگ شده بیشتر در معرض آسیب قرار بگیرند. البته هنوز تحقیقات کافی برای اثبات این که شامپوهای عاری از سولفات ملایمتر یا ایمنتر هستند، وجود ندارد.
موهای خود را هر روز نشویید. همان طور که اشاره شد، پوست سر روغنهای طبیعی تولید میکند که مو را پوشانده و از آن محافظت میکند. اگر این روغنها هر روز شسته شوند، موها با گذشت زمان ضعیفتر خواهند شد. بدن همه افراد متفاوت است، اما به نظر میرسد برای بیشتر افراد شستن مو دو تا سه بار در هفته کافی باشد. اگر موهای خیلی چربی دارید، ممکن است لازم شود که سه یا چهار بار در هفته موهای خود را بشویید.
خیلی کم شستن هم میتواند مضر باشد. افرادی که موهای نازک دارند بیشتر مستعد ابتلا به پوسته پوسته شدن و شوره سر هستند که با شستشوی منظم موها (البته نه هر روز) میتوانند از آن جلوگیری کنند.
درمان مو نازک
برای ضخیم کردن و تقویت موهای نازک از روغنهای اسانسی استفاده کنید. روغنهای بابونه، اسطوخودوس، رزماری، آویشن، شمعدانی، چوب سدر، روغن بادام، روغن نارگیل و بسیاری روغنهای دیگر هستند که به ضخیم شدن فولیکولهای مو کمک میکنند.
۱۰ تا ۲۰ قطره از روغن انتخابی خود را روی پوست سر مالیده و با انگشتان خود ماساژ دهید. سپس انگشتان روغنی خود را از ریشه به نوک موها برسانید تا تمام سطح مو روغنی شود. همچنین میتوانید هنگام شستن موها ۳ تا ۵ قطره از روغن اسانسی را به شامپو یا نرم کننده خود اضافه کنید.
پنج تا ۱۰ قطره روغن اسانسی را به حدود ۱۰۰ گرم روغن کرچک، روغن زیتون، روغن جوجوبا یا روغن آفتابگردان اضافه کرده و آن را روی سر خود بمالید. وقتی مطمئن شدید همه تارهای مو از روغن پوشیده شده است، موهای خود را در یک حوله بپیچید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کاملا به موهای شما نفوذ کند. سپس موهای خود را با شامپو بشویید. به این ترتیب موهایتان نرم و لطیف خواهد شد.
همه روغنها تاثیر یکسانی ندارند. تحقیقات در مورد روغنهای ضخیم کننده مو نشان داده است که برخی از آنها مانند روغن نارگیل، بهتر از سایرین نفوذ کرده و موثرتر هستند.