ساختار فولیکول مو در آرایشگری
مو از بافت سلولی نشات گرفته و پوست اغلب قسمت ها بدن را پوشش را می دهند. بسیاری از فرایند های آرایشگری مردانه، به مو و خواص ساختاری آن وابسته است. به همین دلیل یک آرایشگر حرفه ای باید از ساختار مو در آرایشگری اطلاع داشته باشد. ما اینجا در آموزشگاه آرایشگری مردانه هیر آکادمی جمع شده ایم تا به صورت اصولی به شما تکنیک های آرایشگری مردانه را آموزش دهیم.
دسته بندی انواع نوع مو
موها نقش حفاظتی دارند که به دسته موی کرک جنینی، موی ها کرکی و موهای اصلی طبقه بندی می شوند. موهای جنینی در زمان تولد کودک را پوشانند و در همان زمان از بین نیز می روند. موهای کرکی موهای بدون رنگدانه بدن هستند که می توان آنها را روی صورت نیز مشاهده کرد.
دسته سوم موهای اصلی هستند که اغلب آرایشگران با این دسته سر و کار دارند. دانستن ساختار مو در آرایشگری و به ویژه ساختار مو های اصلی بسیار مهم است. موهای اصلی بلند و ضخیم بوده و روی سر، روی صورت آقایان به صورت ریش و سبیل و ابرو نمود پیدا می کنند.
ترکیبات شیمیایی ساختار مو در آرایشگری
در هر مو ۲۲ اسید آمینه وجود دارد. که دارای اتم ها اکسیژن، کربن، نیتروژن، هیدروژن و گوگرد می باشد. این اسید با ترکیب شدن با یکدیگر مولکولی بزرگتری می سازنند. زنجیره بلند آمینواسیدی در موها ساخته می شود که کراتین را به وجود می آورد کراتین موجب انعطاف پذیری ساختار مو می شود.
خواص فیزیکی ساختار مو در آرایشگری
مو به طور طبیعی حاوی مقدار طبیعی آب می باشد؛ که به موها خاصیت ارتجاعی می بخشد. آرایشگر باید با اطلاع از ساختار مو در آرایشگری در صورتی که خشکی در موهای فرد مشاهده می کند؛ از آبرسان یا روغن های طبیعی برای تقویت موی فرد استفاده کند.
از طرفی دیگر در ساختار مو متخلل است و مو با خاصیت مویینگی که دارد آب را در خود جمع می کند. به همین دلیل نباید از حرارت زیاد برای خشک کردن مو استفاده کرد. موهایی آسیب دیده فضای متخلخل بیشتری دارند و به راحتی آب را از دست می دهند.
ترمیم موهای آسیب دیده
عوامل متفاوتی برای ترمیم و احیای موهای آسیب دیده وجود دارد. که برخی از آنها عبارتند از:
- ژنتیک
- آب و هوا
- سن و جنسیت
- رژیم غذایی مقوی
- تاثیر بیماری و مواد شیمیایی
- برهم خوردن تعادل هورمون ها
ساختار مو در آرایشگری مردانه
آشنایی با ساختار مو در آرایشگری به آرایشگر کمک می کند تا با آشنایی با ساختار مو تشخیص دهد که برای دکلره مو، کراتین مو، تراپی و… بهتر است از چه مواد شیمیایی استفاده کند. مو سر از پنج بخش اصلی تشکیل شده است.
پوشش چربی مو یا کوتیکول
کوتیکول مشابه پولک ماهی عمل کرده و بر روی موهای یک لایه محافظتی بی رنگ تشکیل داده است. کوتیکول از بخش داخلی مو ها حفاظت می کند.
لایه میانی یا کورتیس
قابلیت انعطاف پذیری و استحکام مو ها ها به بخش میانی یا همان کورتیس مربوط است. در قسمت کوتیس که به آن سفیده مو نیز گفته می شود رنگ دانه های مو قرار گرفته اند. کورتیس از رشته ها طنابی پروتئینی تشکیل شده است که مانند چسب عمل کرده و کوتیکول را به لایه داخلی مو می چسباند. زمانی کوتیکول آسیب می بیند کورتیس نیز از بین می رود و مو دچار موخوره می شود.
پوشش داخلی مو یا لوله مدولا
مغز مو مدولا نام دارد که تنها در موهای ضخیم مثل موهای سر، صورت و… وجود دارد. کاربرد مدولا کاملا مشخص نشده اما در راست ایستادن مو ها اثر گذار است. گاهی مدولا از بین می رود اما موها ضعیف نمی شوند.
پیگمنت یا رنگدانه مو
پیگمنت ها دو دسته پراکنده و مجتمع دارند. به رنگ دانه ها پراکنده ملانین و به رنگ دانه های متمرکز فئوملانین می گویند. هر قدار مقدار پیگمنت ها بیشتر باشد رنگ مو تیره تر می شود.
ریشه یا روت موی سر
توجه به ساختار مو در آرایشگری و ریشه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. ریشه مو داخل پیازی زنده و فعال قرار دارد که دائما در حال تکثیر است. ساقه مو شامل حفره، پیاز و پاپیلا می باشد.
تاثیر مواد شیمیایی بر ساختار مو در آرایشگری
آشنایی با ساختار مو در آرایشگری بسیار با اهمیت است. چرا که اگر آرایشگر نسبت به این موضوع اطلاعات کافی داشته باشد، از مواد شیمیایی استفاده می کند که متناسب با جنس موهای شماست. از جمله مواد شیمیایی که بر مو اثر منفی می گذارند؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شنا کردن در استخر کلر زده شده
- نمک های حل شده درون دریا
- فرایند ها فر شش ماهه و رنگ کردن مو
- استفاده از محصولات آرایشی بی کیفیت
- دکلره کردن مو و استفاده از مواد شیمیایی
سخن پایانی
در آموزشگاه آرایشگری مردانه هیر به شما ساختار مو در آرایشگری را به طور کامل شرح می دهیم تا بتوانید مثل یک آرایشگر حرفه ای به گونه ای عمل کنید که نظر مشتری های خودتان را به بهترین شکل جلب کنید.