مو در جذابیت چهره بسیار تاثیر دارد. داشتن موهایی زیبا و پرپشت به اعتماد به نفس افراد مخصوصا آقایان می افزاید. اینکه تاکیدمان بر آقایان است، علت آن است که ریزش مو و کم پشتی مو در آقایان بیشتر شایع است.
در این مقاله ابتدا آموزشگاه آرایشگری مردانه تعریفی از کم پشتی مو داریم و بعد به دلایل ریزش و درمان کم پشتی مو می پردازیم و در ادامه راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو ارائه می دهیم.
کم پشتی مو در مردان
ریزش مو به مقدار کم و متوسط را کم پشتی مو می گویند. نقاطی از سر موی کمتری دارد و ضاهر شدن نقاط کم مو کاملا مشهود می شود. این را هم بگوییم که طاسی نیست و با آن فرق دارد. بهترین نکته این است که زمان دارید تا به درمان آن بپردازید و از ریزش بیشتر موها جلوگیری کنید.
با بالا رفتن سن افراد، موهایشان ممکن است شروع به از بین رفتن حجم و ضخامت کند. در برخی موارد، نازک شدن مو با رژیم، کمبود مواد مغذی، تغذیه نا مناسب یا ریزش موی ارثی مرتبط است. ریزش مو بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است ولی بیشتر این فرد دچار ریزش مو در سر است. در بیشتر موارد، نگران نازک شدن مو هایتان نباشید. همیشه نازک شدن موها دلیلی بر اختلال در سلامتی شما نیست. ولی، این می تواند بر سلامت روانی و اعتماد به نفس افراد تأثیر بگذارد.
ریزش مو با الگوی مرد یا زن
طاسی الگوی مردانه و طاسی الگوی زنانه با هم آلوپسی آندروژنتیک نامیده می شوند. ژن ها و هورمون ها باعث آلوپسی آندروژنتیک می شود. آلوپسی آندروژنتیک یکی از دلایل مکرر ریزش مو است. یک مثال بزنیم که حدود ۵۰ میلیون مرد و ۳۰ میلیون زن در ایالات متحده مبتلا است. مطابق با اصول ژنتیک، احتمال ابتلا به آلوپسی آندروژنتیک با افزایش سن افزایش می یابد. بیش از نیمی از مردان در سن ۲۰ تا ۵۰ سال و بالاتر دارای ریزش مو هستند. درمان کم پشتی مو با متخصص در میان بگذارید.
اغلب، افرادی که آلوپسی آندروژنتیک دارند، خانواده شان نیز دارای همان شرایط است. در مردان، نازک شدن مو از روی خط مو تا پشت سر ایجاد می شود. در خانمها تمایل دارد تاج سر را تحت تأثیر قرار دهد.
چند دلیل برای ریزش مو
- استفاده از محصولات مو مثل تافت، ژل، رنگ مو و هر چیری که باعث آسیب به مو می شود.
- دستکاری زیاد مو مثل سشوار کشیدن زیاد یا فر و صاف کردن بسیار
- کمبود آهن و فولیک اسید در بدن
- استرس
- فکر و خیال و پرداختن به فعالیت های پراسترس خسارات جبران ناپذیری را برای شما رقم می زند. بهتر است استرس را از خود دور کنید. ئرزش و یوگا می تواند به شما در کاهش استرس کمک کند.
- استفاده از برس به جای شانه های دانه درشت
- کم بود پروتئین در بدن
- رژیم
استرس
بعد از مدت طولانی استرس قابل توجه، افراد ممکن است متوجه شوند که موهایشان نسبت به حد معمول نازک تر است. هنگامی که استرس باعث نازک شدن موها می شود و هنگامی که وضعیت استرس زا شروع می شود، افراد متوجه می شوند که موهایشان روند طبیعی رشد و ریزش طبیعی ندارد. با انجام یکسری ورزش ها و فعالیت ها می توان استرس را از خود دور کرد. به جز آن، متخصصان بهداشت و درمان می توانند به افراد در مدیریت زمان قابل توجهی از استرس کمک کنند.
صحبت کردن و درمان های رفتاری می توانند کمک کنند. افراد همچنین می توانند داروهای طبیعی را برای مقابله با استرس و اضطراب، امتحان کنند.
درمان ریزش موی ژنتیکی و یکی از دلایل ریزش مو مجدد
مینوکسیدیل در ۲٪ و ۵٪ درمان را انجام می دهد. مردم این محصول را مستقیماً در مناطق نازک کننده مو اعمال می کنند. این یک درمان مطمئن و مؤثر برای آلوپسی آندروژنتیک است. تا ۱۲ ماه طول می کشد تا رشد مو بهبود یابد. با این حال، افرادی که مینوکسیدیل مصرف می کنند، مجبورند که آن را به طور دائم مصرف کنند، یا ریزش مو دوباره ظاهر می شود. عوارض جانبی مصرف مینوکسیدیل می تواند شامل موارد زیر باشد:
- رشد بیش از حد مو
- درماتیت تماسی
- سوزش پوست
رژیم غذایی مناسب
بدن برای ایجاد رشته های جدید مو و حفظ فولیکول های سالم مو به مواد مغذی احتیاج دارد. پروتئین یک عنصر اساسی مو است. ریز مغذی ها که شامل ویتامین ها و مواد معدنی است، در چرخه رشد فولیکول مو نقش اساسی دارند. سوء تغذیه و کمبود ویتامین می تواند باعث ریزش مو شود. یک رژیم غذایی متنوع و متنوع می تواند به تقویت رشد مداوم موهای قوی و سالم کمک کند. داشتن یک رژیم غذایی خوب برای درمان کم پشتی مو در مردان مناسب است.
مواد مغذی برای تقویت موها
- امگا ۳
- ویتامین B
- ویتامین E
- پروتئین ها
- ویتامین D باعث تحریک فولیکول های مو و در نتیجه رشد مو می شود. هنگامی که فرد به اندازه کافی ویتامین D دریافت نکرده باشد، ممکن است در کنار سایر علائم، ریزش مو را تجربه کند.
استفاده از روغن های گیاهی
- روغن نارگیل
روغن نارگیل از تقویت کننده های مهم و اساسی برای پوست و مو است.
- روغن جوجوبا
حاوی مواد معدنی مهمی است که عبارتند از: ویتامین های E و B کمپلکس و مواد معدنی سیلیکن، کوروومیوم، مس و روی و همچنین حاوی مقدار زیادی یُد است. از این رو مصرف آن برای پوست و مو بسیار ضروری است.
- روغن رزماری
مصرف رز ماری برای بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنیک توصیه شده است. مصرف دائمی روغن رزماری پس از شش ماه به طور قابل توجهی باعث افزایش رشد مو می شود.
- روغن نعناع
در یک مطالعه دریافتند که کسانی که از روغن نعناع استفاده می کنند رشد قابل توجهی در موها داشته اند. همچنین، دانشمندان دریافتند که در مقایسه با استفاده روغن جوجوبا و مینوکسیدیل ۳٪، افرادی که از روغن نعناع استفاده می کنند منجر به بیشترین رشد مو در طی ۴ هفته شدند.